Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-05-02@00:12:34 GMT

بازی جدید مؤسسه‌های مالی و نبود سیستم اعتبارسنجی

تاریخ انتشار: ۲۳ فروردین ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۲۸۹۵۰۷۷

بازی جدید مؤسسه‌های مالی و نبود سیستم اعتبارسنجی

نکته قابل تأمل در نظام مالی کشور نبود اعتبارسنجی مؤسسه‌های مالی و بانکی است. در واقع نبود سیستم اعتبار سنجی مالی سبب از بین رفتن سرمایه‌های مردم در برخی مؤسسه‌های مالی شده است.

قدس آنلاین - رئیس کل بانک مرکزی به سپرده‌گذاران هشدار داده است، بانک‌ها و مؤسسه‌های مالی که سود بیشتری می‌دهند، در معرض ورشکستگی هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گرچه هشدار رئیس کل بانک مرکزی دیرهنگام بود، اما از واقعیتی بزرگ در حوزه بانکی کشور حکایت دارد، زیرا از چند سال پیش سرمایه مردم در برخی مؤسسات مالی با مشکلات بسیار روبه رو شده است و اخطار سیف بدان معناست که به احتمال فراوان شمار مؤسسات مالی مشکل دار افزایش خواهد یافت. به هر حال بانک‌ها و مؤسسه‌های مالی به دلایلی چون خرید دارایی حقیقی مانند زمین، افزایش دارایی‌ها مشکوک الوصول و انباشت مطالبات معوق طی سال‌های گذشته، با مشکلات متعددی دست و پنجه نرم می‌کنند. در این میان حتی بانک‌های بزرگ نیز با زیان‌انباشته بالا روزگار می‌گذرانند.

حال بسیاری از این مؤسسه‌های مالی (دارای مشکل) برای تأمین منابع مالی سپرده‌گذاران، نیازمند سپرده‌گذاری جدید از سوی مردم هستند، به همین دلیل با کسب سود بسیار بالا به دنبال دریافت وجوه بیشتر از مردم هستند، در واقع این مؤسسه‌ها برای بازپرداخت دیون خود به هر دری می‌زنند (سودهای بالا پیشنهاد می‌کنند) تا سرمایه مردم را به سمت خود جلب کنند. طبق آخرین دستورعمل شورای پول نباید سود سپرده‌گذاری سالانه از ۱۵ درصد بیشتر باشد. بنابراین اگر هر مؤسسه‌ای به هر دلیل و با تغییر نام سپرده‌گذاری به دیگر نام‌ها سود بالای ۱۵ درصد پرداخت می‌کند، خلاف مقررات است و بدان معناست که سپرده‌گذاری در آن مؤسسه مالی دارای ریسک بالا خواهد بود، زیرا این احتمال وجود خواهد داشت که آن مؤسسه مالی برای جذب سرمایه‌ها و پرداخت دیون خود، نرخ سود بالاتر را پیشنهاد می‌کند و پس از آن دیگر پولی نخواهد داشت که به سپرده‌گذاران جدید پرداخت کند، بر این اساس نباید مردم فریب مؤسسه‌های مالی غیر مجاز یا حتی برخی بانک‌های مجاز که سودی بیش از نرخ مصوب شورای پول و اعتبار می‌پردازند، بخورند.

نکته قابل تأمل در نظام مالی کشور نبود اعتبارسنجی مؤسسه‌های مالی و بانکی است. در واقع نبود سیستم اعتبار سنجی مالی سبب از بین رفتن سرمایه‌های مردم در برخی مؤسسه‌های مالی شده است. به بیان دیگر، بسیاری از مردم برای تصمیم‌گیری برای سپرده‌گذاری تنها نرخ سود را مورد بررسی قرار می‌دهند، حال آنکه علاوه بر میزان سود، میزان ریسک سپرده‌گذاری نیز باید در تصمیم‌گیری نقش داشته باشد. برای مثال بسیاری از افرادی که امروز پولشان را در مؤسسه‌های مالی مشکل دار با نرخ سود بالا سپرده‌گذاری کرده‌اند، اگر می‌دانستند، ریسک سپرده‌گذاری در چنین مؤسساتی بالاست و احتمال نکول سرمایه‌هایشان است، شاید هیچ گاه دست به چنین اقدامی نمی‌زدند.

بنابراین لازم است مجموعه‌هایی اعتبار سنجی بانک‌ها و مؤسسات را به شیوه متعارف شناسایی کنند و در اختیار عموم مردم قرار دهند. با توجه به آنکه اکنون امکان شکل گیری چنین مجموعه‌ای به صورت خصوصی وجود ندارد، بهتر است بانک مرکزی به صورت موقت به اعتبار سنجی بانک‌ها و سایر مؤسسات مالی بپردازد. به طور طبیعی نخستین مرحله از این اعتبار سنجی مجوزی است که بانک مرکزی به بانک‌ها و مؤسسات مالی اعطا می‌کند. بر این اساس به هیچ عنوان نباید مردم سرمایه خود را در مؤسسات مالی بدون مجوز سپرده گذاری کنند، زیرا ریسک و خطر چنین مؤسسات بسیار بالا و احتمال نکول سرمایه نیز وجود دارد.

منبع: روزنامه قدس

منبع: قدس آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۸۹۵۰۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مذاکره برای تأمین مالی ۳ پروژه جدید ایران از سوی بانک توسعه اسلامی

 اجلاس رسمی بانک توسعه اسلامی در حالی در ریاض عربستان شروع به کار کرد که مذاکره برای تأمین مالی ۳ پروژه جدید ایران از سوی بانک توسعه اسلامی از مهمترین اهداف این اجلاس برای ایران محسوب می‌شود.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، سید احسان که به ریاض سفر کرده است، امروز در نشست رسمی مجمع عمومی بانک توسعه اسلامی حضور یافت. خاندوزی تا ساعتی دیگر در این نشست سخنرانی خواهد کرد.

در حاشیه این اجلاس، وزیر اقتصاد کشورمان در گفتگویی اظهار کرد: امسال پنجمین سالگرد تأسیس بانک توسعه اسلامی به عنوان بزرگترین نهاد مالی کشورهای مسلمان است.

وی ادامه داد: ۵۷ کشور مسلمان عضو از تسهیلاتی که این بانک برای پروژه‌های زیرساختی انرژی آموزش بهداشت و سلامت تزریق می‌کند استفاده می‌کنند، ما هم در ایران به عنوان یکی از سه سهامدار بزرگ که از ابتدا نقش آفرین بودیم در پنجاهمین سالگرد مجمع عمومی بانک در ریاض شرکت فعالانه داشتیم.

خاندوزی گفت: در این اجلاس هم بخش خصوصی کشور مشارکت وسیعی داشت، هم نمایندگان بخش‌های دولتی، وزارت اقتصاد و سایر وزارتخانه‌های ذیربط در این دوره حضور فعال دارند.

وی تاکید کرد: تنها نهادی که علی رغم تحریم‌های ظالمانه آمریکا همچنان در تأمین مالی پروژه‌ها از اعتبارات بین‌المللی به طرح‌های عمرانی کشور کمک می‌کند، بانک توسعه اسلامی است.

وزیر اقتصاد یادآور شد: ما امروز ۱۱ طرح مهم در استان‌های مختلف داریم که تأمین مالی آنها به صورت ارزی توسط بانک توسعه اسلامی انجام می‌شود.

خاندوزی گفت: در سال‌های ۹۷ تا ۱۴۰۰ مشکلاتی در نظام بازپرداخت ایران وجود داشت که موجب توقف عمرانی جمهوری اسلامی ایران شده بود؛ دولت سیزدهم با اهتمام جدی این موانع و مشکلات را برطرف کرد و مجدداً شاهد این هستیم که تزریق به پروژه‌های ایران از سوی بانک توسعه اسلامی آغاز شده است.

وی اظهار کرد: در مجمع سالانه بانک توسعه اسلامی غیر از اینکه صورت‌های مالی بانک به تصویب می‌رسد، خط مشی سال آینده بانک توسعه اسلامی نیز توسط وزرای قتصاد عضو تعیین می‌شود.

وزیر اقتصاد با اشاره به پیشنهاد ایران که در این نشست مطرح خواهد شد، گفت: یک پیشنهاد مهم پنجره تأمین مالی ترجیحی است که با نرخ‌های ترجیحی و حمایتی بتواند از طرح‌ها در کشورهایی که نیاز به پروژه‌های حمایتی دارند استفاده کند. جمهوری اسلامی ایران پیشنهاد خود را برای تأسیس این پنجره تأمین مالی ترجیحی ارائه داده است و امیدواریم مصوب شود.

خاندوزی خبر داد: یکی از نکاتی که در دستور کار مذاکرات ما با بانک توسعه اسلامی است؛ اضافه کردن سه پروژه مهم حوزه بهداشتی درمانی و دانش بنیان کشور به ۱۱ پروژه‌ای است که قبلاً تأمین مالی آنها توسط بانک توسعه اسلامی انجام شد.

وی تاکید کرد: در حاشیه اجلاس سالانه جلساتی با وزرای اقتصادی کشورهای عضو به خصوص کشورهای هدف که نقش پررنگ‌تری در تعاملات اقتصادی ما دارند به ویژه در خاورمیانه و شمال آفریقابه صورت دوجانبه تنظیم کرده‌ایم؛ البته دیدار مفصلی با همتای سعودی خود خواهم داشت.

کد خبر 749032

دیگر خبرها

  • دکتر ابراهیمی فرارسیدن سالروز تأسیس بانک سپه را تبریک گفت
  • برات سپامی به تأمین مالی کسب‌و‌کار‌ها کمک می‌کند
  • اقدام بانک ملی ایران در واگذاری پتروشیمی شازند بسیار ارزشمند است
  • یک بانک برای ۵۷ کشور | ایران وام جدید می گیرد؟
  • خاندوزی: پیشنهاد ایران به بانک توسعه اسلامی برای تأمین مالی با نرخ ترجیحی تأیید شد
  • انتشار اوراق گواهی سپرده خاص بانک رفاه کارگران تمدید شد
  • موفقیت بانک ملی ایران در جذب سرمایه اجتماعی با پرداخت تسهیلات خرد
  • مذاکره با بانك توسعه اسلامی برای تامین مالی ۳ پروژه جدید ایران
  • مذاكره برای تامین مالی ۳ پروژه جدید ایران از سوی بانک توسعه اسلامی
  • مذاکره برای تأمین مالی ۳ پروژه جدید ایران از سوی بانک توسعه اسلامی