Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس اتحادیه آهن سازان با انتقاد از عدم اجرای کامل قانون جدید چک گفت: باید اصل بر این باشد که بانک با توجه به اعتبار مالی ام به من چک بدهد. تا زمانی که من با 5 میلیون و 10 میلیون پول، 100 میلیون تومان چک می کشم، وضع همین است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، مطابق اولین گزارش بانک مرکزی بعد از اجرای قانون جدید چک در بهمن ماه سال گذشته، نسبت تعداد چک‌های برگشتی به کل چک های برگشتی با کاهش 35 درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل  به 9.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

7 درصد رسید. این روند کاهشی در طی یک سال و با اجرایی شدن بخش هایی از قانون جدید چک، هنوز ادامه دارد به طوری که مطابق آخرین گزارش بانک مرکزی در  آذرماه امسال، نسبت تعداد چک‌های برگشتی به چک‌های مبادله‌ای در کشور به 8.3 درصد رسیده که کمترین میزان در 3 سال اخیر است. با این وجود، عده ای معتقدند که این قانون هنوز کامل اجرایی نشده و برای اینکه بتواند تاثیر گذار باشد باید به طور کامل اجرایی شود. درهمین راستا، حبیب الله بشارتی رئیس اتحادیه آهن سازان در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس گفت: بحث اصلی این است که این مسائل باید حل شوند تا اعتبار چک دوباره برگردد. اگر این قانون کامل و درست اجرایی شود این اتفاق رخ دادنی است. بانک ها در این بین درست عمل نمی کنند. عملکرد بانک ها بی ضابطه و بی قاعده است.

وی افزود: من افرادی را دیدم که وضع مالی خوبی هم ندارند ولی 3 یا 4 دسته چک دارند و اینها دسته چک های 50 برگی دارند و حتی از یک شعبه و حساب، دیدم دو یا سه دسته چک گرفته اند. حالا پشتوانه این دسته چک ها چیست و اگر چک‌ها برگشت بخورند چه کسی پاسخگو است؟

بشارتی با اشاره به اینکه اعتبار سنجی مالی برای صادرکنندگان دسته چک انجام نمی‌شود، افزود: ما خیلی چیزها را از کشورهای خارجی تقلید می­کنیم ولی اصل را درست نمی‌­کنیم. باید اصل بر این باشد که  بانک با توجه به اعتبار مالی ام به من دسته چک بدهد.  تا زمانی که من با 5 میلیون و 10 میلیون پول، 100 میلیون تومان چک می­‌کشم، وضع همین است.

رئیس اتحادیه آهن سازان با تائید این مساله که بانک ها هیچ نظارتی ندارد و حتی برای اینکه مشتری جذب کنند این بحث صدور چک الکترونیک را رعایت نمی‌کنند، اظهار داشت: چک برگشتی که زیاد شود اعتبار معاملات از بین می­رود. بانک ها باید ببینند دارایی و وضع مالی افراد و سابقه آنها چقدر است و متناسب با آن به افراد دسته چک بدهند.

بشارتی ادامه داد: خیلی چیزها در قانون هست که اجرایی نمی شود. ما ایرانی ها عادت داریم که شعار خوب بدهیم ولی در اجرا می بینیم چیز دیگری در می آید. الان کاندیدهای مجلس حرف های خوب می­زنند ولی وقتی به مجلس می­‌روند همه با آنها مشکل دارند. این وضعیت در رئیس شعبه و من کاسب هم است. در مسائل مالیاتی هم این طور است. خیلی ها میلیاردها می­‌برند و فرار مالیاتی دارند. راهش را هم بلد هستند و مشاور هم دارند. اما کاسب بدبخت و حلبی ساز زیر پل‌ه­ای را یقه­اش را می­‌گیرند . پارسال 500 هزار تومان مالیات داده حالا دو میلیون تومان می­‌شود. بعد می­‌شود 5 میلیون تومان. دیگر فکر مالیات دهنده جدید نیستند.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: بانک ها بانک مرکزی دسته چک چک میلیون تومان بانک ها دسته چک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۱۳۷۰۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برات سپامی به تأمین مالی کسب‌و‌کار‌ها کمک می‌کند

برات الکترونیک سپامی خدمت نوین بانک صادرات ایران برای تأمین مالی زنجیره تأمین واحد‌های تولیدی است. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، معاون فناوری اطلاعات بانک صادرات ایران، تأمین مالی را یکی از چالش‌های اصلی کسب‌و‌کار‌ها و بنگاه‌های تولیدی دانست و گفت: خوشبختانه با پیاده‌سازی برات الکترونیک سپامی در بانک صادرات ایران به‌عنوان نخستین بانک، این چالش تا حد زیادی برطرف شده است و کسب‌و‌کار‌های زنجیره تأمین، پس از اعتبارسنجی، می‌توانند به‌اعتبار بانک صادرکننده برات و بانک مرکزی، نسبت به تأمین مالی مبادلات تجاری خود اقدام کنند.

محمد رضوان‌مدنی، برات الکترونیک سپامی را خدمت نوین بانک صادرات ایران برای تأمین مالی زنجیره تأمین واحد‌های تولیدی و کسب‌و‌کار‌ها دانست و افزود: نخستین برات الکترونیک سپامی، اوایل اردیبهشت‌ماه توسط بانک صادرات ایران در محیط عملیاتی صادر شد و کنار چک امن دیجیتال، سفته و برات الکترونیک توانست مجموعه ابزار‌های تجارت الکترونیک در بانک صادرات ایران را برای ارائه خدمات بهتر به مردم، خصوصاً کسب‌و‌کار‌ها و بنگاه‌های اقتصادی و تولیدی تکمیل کند.

به‌گفته رضوان‌مدنی، تسریع و تسهیل فرایند تأمین مالی و سرمایه در گردش کسب‌و‌کار‌ها و بنگاه‌های تولیدی، کاهش نیاز به دریافت تسهیلات جدید برای تأمین مالی سرمایه در گردش و تقویت روابط پایدار بین تولیدکننده و تأمین‌کننده ازجمله مزایای بهره‌مندی از این ابزار جدید تجارت الکترونیک برای اجزای زنجیره تأمین است.

وی اضافه کرد: واحد‌های تولیدی، بنگاه‌های اقتصادی، شبکه فروش و تأمین‌کنندگان می‌توانند با مراجعه به پلت‌فرم تأمین مالی زنجیره تأمین بانک صادرات ایران از این ابزار که بر اساس دستورالعمل ارائه خدمات تأمین مالی زنجیره تأمین توسط مؤسسات اعتباری طراحی شده است و شیوه‌نامه اجرایی آن پس از تصویب در کمیسیون اعتباری به تأیید هیئت عامل بانک مرکزی نیز رسیده است، استفاده نمایند.

گفتنی است برات الکترونیک غیرکاغذی، با سررسید حداقل یک ماه و حداکثر یک سال، با درخواست برات‌دهنده (بنگاه خریدار) در وجه یا به حواله‌کرد دارنده برات (بنگاه فروشنده) از طریق سامانه برات صادر و شناسه یکتای آن در سامانه سپام ثبت می‌شود و بانک صادرات ایران بر اساس اعتبار برات‌دهنده (بنگاه خریدار) نسبت به قبول برات الکترونیک و تأدیه مبلغ آن در سررسید اقدام خواهد کرد. این سند تجاری الکترونیکی، تمامی ویژگی‌های ذکرشده در ماده 223 قانون تجارت و قانون تجارت الکترونیک را داراست و بر اساس بخشنامه بانک مرکزی، امکان صدور 80 هزار میلیارد تومان برات الکترونیکی توسط شبکه بانکی در سال 1403 پیش‌بینی شده است.

انتهای پیام/+

دیگر خبرها

  • ۳۰ درصد اسناد تک برگی اراضی زراعی استان اردبیل صادر شد
  • بزودی صدور دسته چک منوط به ثبت اطلاعات در سامانه املاک و اسکان خواهد شد
  • شاه کلید مهار تورم
  • بی توجهی بانک‌ها برای تحقق شعار سال در بخش مسکن/ سهم صفر درصدی ۱۸ بانک در تأمین مالی نهضت ملی مسکن/ نظارت بانک مرکزی کجاست؟
  • برات سپامی به تأمین مالی کسب‌و‌کار‌ها کمک می‌کند
  • تخصیص ۵۱۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای سدهای مازندران
  • یک بانک برای ۵۷ کشور | ایران وام جدید می گیرد؟
  • سقف تراکنش‌های بانکی بانک رفاه کارگران افزایش یافت
  • مذاکره با بانك توسعه اسلامی برای تامین مالی ۳ پروژه جدید ایران
  • ۳۵۶ مورد کارت بازرگانی جدید در کردستان صادر شده است