Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک کارشناس اقتصادی ضمن تاکید بر ضعف شدید سیستم اعتبار سنجی نظام بانکی کشور، بانک مرکزی را نهادی فاقد اراده برای شفاف سازی اطلاعات بانکی توصیف کرد.

گروه بانک و بیمه بازارنیوز- سعید ترکاشوند؛ «مهدی عبدالعلی‌پور» کارشناس حوزه بانکداری در گفتگو با بازارنیوز پیرامون نواقص حاضر در سیستم اعتبار سنجی نظام بانکی کشور اظهار داشت: در حال حاضر ضعف شدید داده‌های آماری منابع اطلاعاتی بانک‌های سراسر کشور از مشتریان خود، نقطه ضعفی چالش برانگیزی است که تاکنون مانع از کارآمدی سیستم اعتبار سنجی در سازوکار پرداخت تسهیلات در نظام بانکی کشور شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


این کارشناس حوزه بانکداری تکمیل این منابع اطلاعاتی نیازمند همکاری مشترک نهاد‌های دولتی همچون سازمان امور مالیاتی، بانک‌ها، انواع سازمان‌های دولتی دانست و گفت: در حال حاضر گستردگی نظام پرداخت سازمان‌های دولتی باعث شده است که جمع آوری و تکمیل این گونه داده‌های آماری به نحوه احسن محقق نشود؛ لذا به سر انجام رسیدن این این ماموریت مستلزم همکاری همه دستگاه‌های دولتی از جمله بانک مرکزی است.


وی در ادامه عدم تمایل بانک‌ها به ارائه تراکنش‌های درون بانکی را مهمترین عامل در ناکامی در تکمیل سیستم اعتبار سنجی بانک‌ها بیان کرد: بر اساس طرح تحقیق و تفحص مجلس از عملکرد بانک‌ها، این نهاد‌های مالی موظف به ارائه اطلاعات تراکنش‌های مالی خود هستند، اما با این وجود بانک‌ها از انجام چنین کاری امتناع کرده‌اند.


عبدالعلی‌پور تاکید کرد: در حال حاضر بانک مرکزی نیز به دلیل عدم سلطه بر اطلاعات درونی بانک‌ها، نمی‌تواند گام مثبتی برای گسترش دامنه داده‌های آماری نظام بانکی و دنبال آن تکمیل سیستم اعتبار سنجی بردارد. اکنون با توجه به موارد مذکور، شافف نبودن اطلاعات بانکی و همچنین عدم اتصال داده‌های درونی بانک‌ها به منابع اطلاعاتی بانک مرکزی باعث عدم تکمیل نظام اعتبار سنجی کشور شده است.


این کارشناس اقتصادی، ایجاد یک پیام‌رسان بانکی منسجم را راهکاری موثر در تجمیع اطلاعات بانکی بیان کرد کرد: بانک مرکزی باید زیر ساختی را از طریق این پیام‌رسان ایجاد کند که دیگر امکان دستکاری و یا مخدوش سازی در داده‌های آماری تبادل شده از سوی تمامی بانک‌ها وجود نداشته باشد. تحقق این امر مستلزم پیام‌رسانی بومی مشابه به سوئیفت بانکی است که بانک مرکزی بتواند از طریق آن تمامی داده‌های بانک‌ها مورد رصد و بررسی قرار دهد.


وی در پایان تاکید کرد: متاسفانه عملکرد اخیر بانک مرکزی در برخی موارد نشان از این دارد که این نهاد نظارتی اراده‌ای بر شفاف سازی اطلاعات ندارد؛ البته باید به این نکته نیز توجه داشت که صورت‌‎های مالی منتشر شده نیز بیشتر ناشی از اجبار وزارت اقتصاد انجام شده است در غیر این صورت بانک مرکزی در تمامی مراحل شفاف سازی اطلاعات از عقب ماندگی قابل توجهی برخوردار است.


پایان پیام//

برچسب ها: اعتبار سنجی ، بانک مرکزی ، علی صالح آیادی ، بانک‌ها ، سیستم بانکی ، تسهیلات بانکی لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000Rzr

منبع: بازار نیوز

کلیدواژه: اعتبار سنجی بانک مرکزی بانک ها سیستم بانکی تسهیلات بانکی شفاف سازی اطلاعات سیستم اعتبار سنجی داده های آماری نظام بانکی بانک مرکزی بانک ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت bazarnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بازار نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۰۰۴۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پرداخت تسهیلات جهت مقاوم سازی مسکن روستایی در کهگیلویه و بویراحمد

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای کهگیلویه و بویراحمد، علی محمد روستا در نشست با بانک‌ها پیرامون پرداخت تسهیلات مسکن روستایی گفت: حدود ۵ هزار و ۳۰۰واحد روستایی برای مقاوم سازی به بانک‌های عامل معرفی شدند که انتظار می‌رود بانک‌ها پرداخت تسهیلات مقاوم سازی مسکن روستایی به این تعداد واحد را تسریع کنند. معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری افزود میانگین پرداخت تسهیلات بانکی مقاوم سازی واحد‌های روستایی در سطح کشور ۵۵ درصد بوده، اما در استان ۶۲ درصد است که نشان دهنده همکاری خوب و مطلوب شبکه بانکی در این حوزه است. روستا بر کوتاه شدن زمان پرداخت تسهیلات مقاوم سازی مسکن به متقاضیان تاکید کرد و گفت: بانک ها موظفند زمان طولانی پرداخت تسهیلات مسکن را ، کاهش کنند. وی به نظارت بر اعطای تسهیلات بانکی به متقاضیان تاکید کرد و گفت: تسهیلات اگر در جای درست خود هزینه شود دغدغه‌ها و نگرانی‌ها از بین می‌رود. به گفته معاون استاندار در جلسات کارگروه امور زیربنایی طرح‌های گردشگری مصوب می‌شوند و اعتبار دریافت می‌کنند، اما این اعتبارات در جای درست خود هزینه نشدند که حوزه مسکن نباید اینگونه باشد.  روستا با اشاره به پرداخت تسهیلات به واحد‌های خسارت دیده در زلزله سال ۱۳۹۹ شهر سی سخت گفت: از مجموعه یک هزار و ۴۰۰ واحدی که در زلزله دچار خسارت شد ۲۷۰ واحد نیمه تمام مانده است که در حال پیگیری اختصاص اعتبار به این واحد‌ها هستیم. مدیرکل بنیاد مسکن کهگیلویه و بویراحمد گفت: ۶۳ درصد واحد‌های مسکن روستایی مقاوم سازی شدند و در صورتی که تسهیلات بانکی پرداخت شود به ۷۲ درصد خواهد رسید.

دیگر خبرها

  • کدام بانک‌ها خدمت چک الکترونیکی را ارائه می‌دهند؟
  • پرداخت تسهیلات جهت مقاوم سازی مسکن روستایی در کهگیلویه و بویراحمد
  • وزارت بهداشت تا پایان اردیبهشت باید حساب‌های بانکی خود را مسدود کند
  • گزارش عملیات اجرایی سیاست پولی
  • بزودی صدور دسته چک منوط به ثبت اطلاعات در سامانه املاک و اسکان خواهد شد
  • «همتی» در نقاب رییس بانک مرکزی سوئیس/سلطان چاپ پول چه کرد؟
  • فعال‌سازی بانکداری اینترنتی در بانک ملت بدون مراجعه حضوری
  • قالیباف: اراده دولت و مجلس اجرای متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان است
  • مصباحی مقدم : کنترل بانک‌ها از خرداد در اختیار بانک مرکزی قرار می‌گیرد
  • بانک مرکزی از خرداد ماه بانک ها را کنترل می کند